u organizaciji ssk

Na Bjelašnici od 20. do 2. februara FIS kup 'Djeca za mir u svijetu'

Sport19.02.23, 16:22h

Na Bjelašnici od 20. do 2. februara FIS kup 'Djeca za mir u svijetu'
Na ovom takmičenju imaju pravo nastupa djeca starosne dobi od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom

 

Pod pokroviteljstvom grada Sarajeva, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, na olimpijskoj planini Bjelašnici od 20. do 22.februara 2023 godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba "Sarajevo" (SSK), održava se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup "Djeca za mir u svijetu".


Na takmičenju je dosad prijavljeno 140 takmičara, 30 trenera i tehničkog osoblja iz 15 zemalja iz čitavog svijeta. Na ovom takmičenju imaju pravo nastupa djeca starosne dobi od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom. Riječ je o jednom od 11 dječijih takmičenja registrovanih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svijetu svake godine.

 

ski-klub-bjelasnica


Tokom posljednje 24 godine u ovoj utrci učešće su uzeli timovi iz 20 zemalja regije i svijeta.
Pored takmičara iz Argentine, Grčke, Slovačke, Rumunije, Srbije, Češke, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Litvanije, Ukrajine, takmiče se i nabolji skijaši iz Bosne i Hercegovine.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!