PRVE NAJAVE PRED SEZONU

Smještaj na Jadranu sve skuplji: Apartman u Splitu bio 100 eura, sad već košta 170!

Biznis Klub18.02.23, 21:25h

Smještaj na Jadranu sve skuplji: Apartman u Splitu bio 100 eura, sad već košta 170!
Najave za sezonu su dobre, no gosti primjećuju da je smještaj skup... A do ljeta ko zna koliko će još skočiti cijene

 

 


Smještaj na hrvatskoj obali nije zaobišla inflacija pa su u posljednje tri godine cijene narasle oko 30 posto, a ponegdje čak i dvostruko. Primjerice, studio apartman za dvije osobe u centru Splita 2021. godine koštao je 100 eura, 2022. godine već 150, a ove sezone za njega treba izdvojiti i do 170 eura.


- Iznajmljivači su već prošle godine u prosjeku 15 do 20 posto dizali cijene. Međutim, mi moramo ići više jer moramo nadoknaditi sve troškove koji su nam nametnuti - govori za RTL predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković te dodaje kako misli da će porast cijena biti “nekih 30 posto u odnosu na protekle tri godine”.


Najave za sezonu su dobre, no gosti primjećuju da je smještaj skup. Iako su cijene prilagodili i hoteli, oni ne brinu zbog popunjenosti.


- Cijene hotelskog smještaja, ovisno od kategoriji, poskupjele su od 15 do 20 postio, a zašto znate i sami. Jednostavno je sve poskupjelo – proizvodi koji se koriste u hotelskim sobama, struja, voda i jednostavno to je bio logičan slijed - kazala je direktorica hotela u Splitu Nevena Čikeš.


Vlasnik kuće za odmor u Zadvarju Jozo Radeljić istaknuo je kako kod njega sezona traje od petog mjeseca pa do kraja listopada. “Sve je popunjeno”, ustvrdio je.

 

I dok će strani turisti možda moći priuštiti skuplji smještaj, ljetovanje na jadranskoj obali brojnim Hrvatima bit će jednostavno preskupo, zaključuje se u prilogu RTL-a...

 

A tek turistima iz Bosne i Hercegovine?! 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!