drugo mjesto u Crans-Montani

Bravo, Elvedina! Muzaferija osvojila prvu medalju za BiH u Europa Cupu!

Sport18.02.23, 10:55h

Bravo, Elvedina! Muzaferija osvojila prvu medalju za BiH u Europa Cupu!
Sa današnjim historijskim drugim mjestom bh. skijašica osvojila je veliki broj FIS bodova koje će je smjestiti u TOP 20 najboljih spustašica svijeta

 

 


Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je drugo mjesto u spustu u okviru Europa Cupa u Crans-Montani u Švicarskoj.


Muzaferija je svoj najbolji nastup u Europa Cupu okončala sa vremenom 1:11.88, a vrlo lako je mogla biti i prva, budući da su je od zlatne medalje dijelile samo dvije  stotinke.


Prva je ne karaju bila Nadine Fest, a na trećem mjestu se plasirala Stephanie Jenal iz Švicarske, koja je imala zaostatak od 64 stotinke.

 

Na istoj stazi Elvedina Muzaferija će naredni vikend voziti utrke Svjetskog kupa, tako da je ovo najava sjajnog vikenda među najboljim spustašicama svijeta i prilika za nove bodove i u Svjetskom kupu.

 

Sa današnjim historijskim drugim mjestom bh. skijašica osvojila je veliki broj FIS bodova koje će je smjestiti u TOP 20 najboljih spustašica svijeta.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još