VIDEO/ NIHAD UK NA VRUĆOJ STOLICI U CD-U

Neki će reći da sam premlad... Apsolutno sam spreman za poziciju premijera KS, radom ću razuvjeriti sve koji tako ne misle!

Front17.02.23, 21:21h

Neki će reći da sam premlad... Apsolutno sam spreman za poziciju premijera KS, radom ću razuvjeriti sve koji tako ne misle!
Govoreći o sebi kao mogućem novom kantonalnom premijeru, ali i odgovarajući na komentare da je "premlad i neiskusan", Nihad Uk kaže da je za tu fuknciju potpuno spreman

 

 

 

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke i kandidat za premijera Kantona Sarajevo, gostovao je večeras u "Centralnom dnevniku" na Face TV-u.


Između ostalog govorio je o aktuelnoj situaciji i blokadama u formiranju Vlade Federacije BiH.


- Znali smo da će doći do ovog trenutka. Nismo nasjeli na priču da Osmorka blokira formiranje vlasti. Bili smo politički fer. Pokazalo se pravo lice Refika Lende! Imamo ozbiljnu situaciju! Očekivali smo ovo, ali ne možemo vjerovati! Đukanović kada je izgubio vlast za samo jedan glas, predložio je Abazovića za mandatara. Tako funkcionišu parlamentarne demokratije. Ponašaju se kao HDZ prethodnih godina. Ovo što rade nije građanska država. HDZ iskren!? Javno kažu da su za legitimo predstavljanje. SDA treba promijeniti predsjednika - smatra mladi političar.


Govoreći o sebi kao mogućem novom kantonalnom premijeru, ali i odgovarajući na komentare da je "premlad i neiskusan", kaže da je za tu fuknciju potpuno spreman.


- Apsolutno sam spreman za poziciju premijera KS, radom ću razuvjeriti sve koji tako ne misle. Želim da moj aktivizam bude poziv svim mladim da preuzmu odgovornost. Neko će reći da sam premlad, ali u Evropi danas moji vršnjaci postaju premijeri država, MVP, i slično - poručio je Nihad Uk.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 129

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još