Uoči sjednice Parlamenta FBiH

Osmorka će podržati Refika Lendu iz SDA, Delić pojasnio: 'Nemamo mogućnosti glasanja za pojedinačne kandidate'

Front14.02.23, 15:05h

Osmorka će podržati Refika Lendu iz SDA, Delić pojasnio: 'Nemamo mogućnosti glasanja za pojedinačne kandidate'
Kao što je već od ranije poznato kandidatkinja za predsjednicu FBiH trebala bi biti Lidija Bradara (HDZ). Dok su za potpredsjednike kandidati Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA).

 


Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će se glasiti o izboru rukovodstva Federacije BiH bit će održana u četvrtak sa početkom u 11 sati. Kao što je već od ranije poznato kandidatkinja za predsjednicu FBiH trebala bi biti Lidija Bradara (HDZ). Dok su za potpredsjednike kandidati Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA).


Kako Raport saznaje, Osmorka će podržati kandidaturu Lende na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. To nam je potvrdio Adnan Delić, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH.


“Nemamo mogućnosti glasanja za pojedinačne kandidate, a kao Osmorka glasat ćemo za zajedničku listu kandidata”, kazao nam Adnan Delić.


Međutim, od ranije je poznato da Lendo neće dati saglasnost da se Nermin Nikšić (SDP) imenuje za mandatara. I time će SDA opstruirati formiranje Vlade FBiH.


“To što SDA neće dati podršku Nikšiću sasvim je uobičajeno i očekivano u političkoj svakodnevnici blokada i opstrukcija”, kazao je Delić za Raport.

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još