u KSC na Ilidži

Zmajice teškim porazom završile kvalifikacije za Eurobasket

Sport13.02.23, 08:25h

Zmajice teškim porazom završile kvalifikacije za Eurobasket
Utakmica nije dobro krenulo za našu selekciju. Prvu četvrtinu je Njemačka dobila sa 15 razlike, ali su se Zmajice probudile u drugoj i sjajnom odbranom na odmor otišle sa minimalnim zaostatkom od šest poena

 

 


Košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine poražene su od Njemačke rezultatom 92:61 u KSC na Ilidži u okviru kvalifikacija za Eurobasket.


Utakmica nije dobro krenulo za našu selekciju. Prvu četvrtinu je Njemačka dobila sa 15 razlike, ali su se Zmajice probudile u drugoj i sjajnom odbranom na odmor otišle sa minimalnim zaostatkom od šest poena.


U trećoj dionici Njemačka je napravila osjetniju prednost budući da su povećali prednost na 19 poena razlike. Bh. košarkašice se nakon toga nisu uspjele vratiti u meč, a u posljednjoj dionici Njemačka je konstatno uvećavala prednost. Na kraju težak poraz Zamjica za kraj kvalifikacija.


Najefikasnija u našoj selekciji bila je Nikolina Knežević sa 21 poenom i 14 skokova, a pratila ju je Courtney Hurt sa 15 poena.

 

S druge strane najbolja u redovima Njemačke bila je Leonie Fiebich sa 30 poena.

 

S ovim porazom, bh. košakrašice su izgubile svaku nadu da će uspjeti izboriti plasman na Eurobasket.

 

Evropsko prvenstvo se ove godine igra u Sloveniji i Izraelu.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!