IME ĆE BITI POZNATO IDUĆE SEDMICE

Čengić: 'Ne može Naša stranka kao do sada tražiti premijera KS... Po rezultatima, to mjesto pripada NiP-u ili SDP-u'

Front11.02.23, 18:19h

Čengić: 'Ne može Naša stranka kao do sada tražiti premijera KS... Po rezultatima, to mjesto pripada NiP-u ili SDP-u'
Prema izbornom rezultatu to mjesto pripada NIP ili SDP, ukoliko i to mjesto prepustimo NS, očekujem da će predložiti nekoga sa političkim kredibilitetom i izbornim legitimitetom, nekog od zastupnika iz SKS ili parlamenata - naveo je Čengić na Twitteru

 

 

 

Zastupnik SDP-a u Skupštini KS Ifran Čengić izjavio je da se iduće sedmice znati prijedlog za premijera Kantona Sarajevo.


On također ističe i da to mjesto, prema izbornom rezultatu, pripada NiP-u ili SDP-u.


- Prema izbornom rezultatu to mjesto pripada NIP ili SDP, ukoliko i to mjesto prepustimo NS, očekujem da će predložiti nekoga sa političkim kredibilitetom i izbornim legitimitetom, nekog od zastupnika iz SKS ili parlamenata - naveo je Čengić na Twitteru.


Dodao je i da Naša stranka ne treba tražiti sa strane premijera.


- Ne kao do sada, da sa strane traže premijera kao da su raspisali konkurs i čekaju ko će se javiti. Ako oni mogu u 48 sati dati ime, SDP može u pet sati. Jer imamo ljude koji to mogu raditi - poručio je Čengić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još