Predsjednik RS-a široke ruke

Dodik odobrio 100.000 KM pomoći ugroženom stanovništvu Sirije

Front10.02.23, 16:28h

Dodik odobrio 100.000 KM pomoći ugroženom stanovništvu Sirije
Dodik je rekao da vjeruje da će ovaj primjer solidarnosti, ali i odraz želje građana i institucija Republike Srpske za pomoći ugroženim stanovnicima Sirije, biti podstrek i drugima

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pokrenuo je danas aktivnost finansijske pomoći i Siriji povodom razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

 

Iz Kabineta predsjednika Republike Srpske, ugroženom stanovništvu Sirije bit će doznačeno 100.000 konvertibilnih maraka pomoći.

 

Dodik je rekao da vjeruje da će ovaj primjer solidarnosti, ali i odraz želje građana i institucija Republike Srpske za pomoći ugroženim stanovnicima Sirije, biti podstrek i drugima.

 

Dodao je da će RS u narednom periodu, a u skladu sa iskazanom potrebom, sagledati sve mogućnosti dodatne podrške i pomoći turskom i sirijskom narodu, saopćeno je iz Kabineta predsjednika RS-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još