SLAVI 135. GODINA

Bogat program za veliki rođendan Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

Kultura01.02.23, 08:01h

Bogat program za veliki rođendan Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine
Posjetitelje između ostaloga očekuju Dani otvorenih vrata biblioteke - razgledavanje depoa uz prateću izložbu o Glasniku, dok će Sarajevska hagada biti izložena u dva termina, od 12 d0 13 sati i od 20 do 21 sat

 

Najstarija muzejska i naučna institucija u našoj zemlji - Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine danas obilježava 135. godišnjicu osnivanja, a uz stalne izložbene postavke u sva tri odjeljenja pripremljen je i bogat dodatni sadržaj za sve uzraste, s posebnim naglaskom na muzejsko izdavaštvo.

 

Kako je potvrđeno Feni iz Muzeja, posjetitelje očekuju Dani otvorenih vrata biblioteke - razgledavanje depoa uz prateću izložbu o Glasniku, dok će Sarajevska hagada biti izložena u dva termina, od 12 d0 13 sati i od 20 do 21 sat.

 

Pored toga, bit će predstavljen Glasnik Zemaljskog muzeja, Sveska za Etnologiju broj 51 i studija "Sevdalinka – od prve vijesti do savremenih pjevača", uz muzički program ansambla alteRatio, kao i Glasnik ZMBiH - Sveska za Prirodne nauke broj 39.

 

Za najmlađe je pripremljena radionica "Sevdalinka kroz historiju Bosne i Hercegovine".

 

Između ostalog, bit će otvorene i dvije izložbe: "Before It's Gone" u saradnji s Academy VII te izložba "Zaštita naslijeđa za izgradnju mira" Fondacije ALIPH.

 

Na dan rođendana Zemaljskog muzeja BiH, prodaja muzejskih publikacija bit će moguća po sniženim cijenama od 50 posto, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!