isto vrijedi i za alkohol na javnim mjestima

Golišavim turistima u Splitu prijeti kazna 150 evra pa pazite kako se (ne) oblačite ako se zateknete tamo

Lifestyle29.01.23, 10:39h

Golišavim turistima u Splitu prijeti kazna 150 evra pa pazite kako se (ne) oblačite ako se zateknete tamo
Splićane i njihove goste na ulicama će nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još njih 12

 

 

Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, u kojoj su za prekršioce propisane veće kazne pa se može očekivati da ovog ljeta na ulicama neće biti turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih "ulovi" komunalni redar, slijedi kazna od 150 evra.


Ista kazna propisana je za one koji piju alkohol na javnim mjestima, a kazna za šetanje psa bez povoca je u skladu s odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 evra za fizičko lice, prenosi Hina.

 

Splićane i njihove goste na ulicama će nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još njih 12.

 

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi golišavi turisti prošle su godine komunalnim redarima platili kazne od 1.000 kuna.

 

Nova splitska odluka o komunalnom redu donijeta je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u 2022., a stupila je na snagu početkom ove godine.

 

(NN, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!