video/ o novom vijeću ministara

Bećirović: Neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja, lično, za neke ministre nikad ne bih glasao

Front29.01.23, 10:09h

Bećirović: Neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja, lično, za neke ministre nikad ne bih glasao
- Ministre u Vijeću ministara odredili su predsjednici stranaka i stranke. To je njihova zona odgovornosti i oni će odgovarati za ta kadrovska rješenja. Lično, moram reći, neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja. Za neka da sam se lično pitao ne bih nikada glasao. Ali, ponavljam, to je zona odgovornosti političkih lidera - rekao je Bećirović

 

 

 

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirao je u intervjuu za Hayat novi saziv Vijeća ministara. 

 

Da li je novo Vijeće ministara najbolja državna reprezentacija, glasilo je pitanje.

 

- Ministre u Vijeću ministara odredili su predsjednici stranaka i stranke. To je njihova zona odgovornosti i oni će odgovarati za ta kadrovska rješenja. Lično, moram reći, neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja. Za neka da sam se lično pitao ne bih nikada glasao. Ali, ponavljam, to je zona odgovornosti političkih lidera - rekao je Bećirović.

 

U vezi s tim da u sporazumu o formiranju vlasti između stranaka "Osmorke", SNSD-a i HDZ-a, nema nigdje stavke o NATO-u, Bećirović je rekao da njega ne obavezuju nikakvi stranački sporazumi, već Ustav i zakoni.

 

Kompletan intervju gledajte ovdje

 

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još