Nema otvorenih pitanja

Sastali se Cvijanović i Orban: Dobri bilateralni odnosi temelj za jačanje privredne i drugih vidova saradnje

Front24.01.23, 12:40h

Sastali se Cvijanović i Orban: Dobri bilateralni odnosi temelj za jačanje privredne i drugih vidova saradnje
Cvijanović je zahvalila premijeru Orbanu na visokom stepenu političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, podršci u domenu eurointegracija, kao i na značajnim projektima mađarske vlade u BiH, poput programa podrške poljoprivrednicima u Republici Srpskoj

 

 

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se, u okviru zvanične posjete Mađarskoj, danas u Budimpešti sastala s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom. 

 

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sagovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će dobri bilateralni odnosi biti temelj za dalje jačanje privredne, kao i drugih vidova saradnje. 

 

Cvijanović je zahvalila premijeru Orbanu na visokom stepenu političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, podršci u domenu eurointegracija, kao i na značajnim projektima mađarske vlade u BiH, poput programa podrške poljoprivrednicima u Republici Srpskoj. 

 

Ovom prilikom, predsjedavajuća Cvijanović je upoznala sagovornike o aktuelnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora u oktobru prošle godine - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!