ZAKAZANA JAVNA RASPRAVA

Čengić Vila bit će zatrpana betonom? U planu izgradnja novih zgrada, neke i na zelenim površinama

Biznis Klub22.01.23, 10:57h

Čengić Vila bit će zatrpana betonom? U planu izgradnja novih zgrada, neke i na zelenim površinama
Kako se može vidjeti po urbanističkom projektu, gradnja nekih zgrada predviđena je tamo gdje se sada nalaze (malobrojne) zelene površine.

 

 

 

Javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Hepok-Čengić Vila III” zakazana je za 6. februar u 17 sati, u sali Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo.


Predloženim izmjenama predviđena je gradnja novih objekata, među kojima su stambeno poslovni objekat i garaže na više etaža. A kako se može vidjeti po urbanističkom projektu, gradnja nekih zgrada predviđena je tamo gdje se sada nalaze (malobrojne) zelene površine.

 

cengic-vila-regulacioni-plan-2


U planu je, kako se navodi, sljedeće:


- izrada urbanističkog projekta u cilju stvaranja mogućnosti zamjene postojećeg dotrajalog građevinskog fonda i sanacija klizišta gradnjom više etažne garaže
nova racionalnija gradnja;

 

- gradnja lamela stambeno-poslovnog objekta u cilju sanacije klizišta gradnjom, u Gradačačkoj ulici.

 

cengic-vila-regulacioni-plan-1


Inicijativa je upućena od strane Općine Novi Grad Sarajevo, za izgradnju novog zamjenskog stambenog objekta, većih horizontalnih i vertikalnih gabarita od onih utvrđenih važećim provedbenim aktom regulacionim planom „Hepok Čengić Vila III“, kako bi se stvorili planski preduslovi za opremanja područja društvenom, saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom, kao i potrebu uspostavljanja funkcionalnih i prostornih veza sa kontaktnim područjima.


Predviđena je mogućnost zamjene građevinskog fonda uz poštivanje vlasničkih odnosa i prostornih mogućnosti predmetne parcele.


Više informacija dostupno je OVDJE

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još