'Novi primjer štetnog neznanja'

Softić: 'Spaljivanje Kur'ana nije evropska vrijednost... Taj bezuman čin, nažalost, opet potvrđuje nepoznavanje islama!'

Front21.01.23, 15:56h

Softić: 'Spaljivanje Kur'ana nije evropska vrijednost... Taj bezuman čin, nažalost, opet potvrđuje nepoznavanje islama!'
Spaljivanje primjerka Kur'ana neće naškoditi nikome, niti islamu niti Kur'anu, ali hoće onima koji to čine... Osim što se radi o bezumnom činu, on nam, nažalost, potvrđuje i apsolutno nepoznavanje islama i teksta Kur'ana. Novi primjer štetnog neznanja - rekao je predsjednik Sabora IZ u BiH Safet Softić

 

 

Spaljivanje primjerka Kur'ana, koji je vjerska knjiga, sveta knjiga muslimana, nije u skladu sa općim vrijednostima za koje se zalaže Evropa i jasno je da je riječ o primjeni dvojnih standarda - izjavio je predsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Safet Softić povodom dozvole švedske policije danskom desničaru da ispred Ambasade Turske u Štokholmu javno spali primjerak Kur'ana.


- Sloboda govora nije isto što i blasfemija, njene se granice i postavljaju onda kada postoji prijetnja da će nešto dugoročno naštetiti društvu i državi - kazao je Softić za Agenciju MINA.


U konkretnom slučaju, kako je pojasnio, spaljivanje primjerka Kur'ana neće naškoditi nikome, niti islamu niti Kur'anu, ali hoće onima koji to čine.

 
- Također, osim što se radi o bezumnom činu, on nam, nažalost, potvrđuje i apsolutno nepoznavanje islama i teksta Kur'ana. Novi primjer štetnog neznanja - dodao je Softić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još