oštra reakcija iz sda

Dodikove uvrede i prijetnje Bošnjacima i ministrici Turković nisu 'za šamara', ali jesu za procesuiranje!

Front14.01.23, 20:05h

Dodikove uvrede i prijetnje Bošnjacima i ministrici Turković nisu 'za šamara', ali jesu za procesuiranje!
Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice i Dodikove političke partnere, koji zarad pozicija u vlasti pokušavaju uvjeriti javnost da se predsjednik SNSD-a „promijenio“ i da ne predstavlja sigurnosnu prijetnju, da prekinu sramotnu šutnju i adekvatno reaguju na skandalozni govor mržnje, navodi se u saopćenju SDA

 

 

Posljednjim šovinističkim i islamofobnim izjavama na račun ministrice vanjskih poslova Bisere Turković i muslimana u Bosni i Hercegovini Milorad Dodik je potvrdio da predstavlja najozbiljniju prijetnju miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regionu.


Izjave kojima Bošnjake optužuje za terorizam i prijetnje upućene ministrici Turković nisu „za šamara“, ali jesu za procesuiranje pred nadležnim pravosudnim institucijama koje su dužne sankcionisati predsjednika SNSD-a zbog izazivanja i raspirivanja etničke i vjerske mržnje, navode iz SDA.


Kako su kazali, Dodik je posljednja osoba koja može dijeliti lekcije o odnosu prema zločinima, s obzirom da su pod politikom koju on zagovara, a koju je provodio presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, izvršeni najmasovniji ratni zločini na tlu Evrope nakon drugog svjetskog rata, koji su kulminirali genocidom u Srebrenici.


Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice i Dodikove političke partnere, koji zarad pozicija u vlasti pokušavaju uvjeriti javnost da se predsjednik SNSD-a „promijenio“ i da ne predstavlja sigurnosnu prijetnju, da prekinu sramotnu šutnju i adekvatno reaguju na skandalozni govor mržnje, navodi se u saopćenju SDA.

 

(DEPO PORTALA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još