VIDEO/ prijeti im propadanje

Milioni uloženi, a objekti se ne koriste: Započeo ih bivši gradonačelnik... Šta se dešava sa luksuznim hotelom na Trebeviću?!

Biznis Klub14.01.23, 17:37h

Milioni uloženi, a objekti se ne koriste: Započeo ih bivši gradonačelnik... Šta se dešava sa luksuznim hotelom na Trebeviću?!
Bivši gradonačelnik, koji je započeo projekte, krivi aktuelnu gradsku vlast za lošu realizaciju, oni njega optužuju za korupciju i neplansku izgradnju

 

 


Grad Sarajevo uložio je gotovo četiri miliona eura u objekte koji ne funkcionišu ni godinama nakon što je to najavljeno.

 


Bivši gradonačelnik, koji je počeo projekte, krivi aktuelnu gradsku vlast za lošu realizaciju. Oni njega optužuju za korupciju i neplansku izgradnju.


U međuvremenu, vrijednim investicijama prijeti propadanje.


Jedno od takvih zdanja je i novoizgrađeni objekat na planini Trebević iznad Sarajeva, koji je kao hotel trebao biti otvoren 2020. godine. Trebao je biti prepoznatljiv po prohodnom ravnom krovu i jedinstvenom pogledu na Sarajevo, ali postao je poznat po tome što se ne koristi ni godinama nakon što je to najavljeno.


Prilog donosi Al Jazeera Balkans...

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još