optužili ga da je špijun i osudili na smrt

Britanija zgrožena pogubljenjem Alireze Akbarija u Iranu: 'Taj varvarski čin neće proći nekažnjeno!'

Front14.01.23, 11:53h

Britanija zgrožena pogubljenjem Alireze Akbarija u Iranu: 'Taj varvarski čin neće proći nekažnjeno!'
Ranije je novinska agencija iranskog pravosuđa Mizan javila o pogubljenju bivšeg zamjenika iranskog ministra odbrane koji je osuđen na smrt pod optužbom da je špijunirao za Britaniju

 

Britanija je u subotu nazvala pogubljenje britansko-iranskog državljanina Alireze Akbarija od iranskih vlasti varvarskim činom i naglasila je da to neće proći nekažnjeno.

 

Ranije je novinska agencija iranskog pravosuđa Mizan javila o pogubljenju bivšeg zamjenika iranskog ministra odbrane koji je osuđen na smrt pod optužbom da je špijunirao za Britaniju.

 

- Zgrožen sam pogubljenjem britansko-iranskog državljanina Alireze Akbarija u Iranu. To je bio bezosjećajan i kukavički čin, koji je izveo varvarski režim bez poštovanja ljudskih prava vlastitog naroda - napisao je britanski premijer Rishi Sunak na Twitteru.

 

Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly je također napisao u tweetu da "ovaj varvarski čin zaslužuje najoštriju moguću osudu".

 

- To neće ostati neosporeno - naveo je on, prenosi Reuters.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još