šta znači omjer 12 - 12 - 12

Postignut dogovor oko direktorskih mjesta: Osmorka dobila Centralnu banku, a evo i koje još pozicije...

Front13.01.23, 15:57h

Postignut dogovor oko direktorskih mjesta: Osmorka dobila Centralnu banku, a evo i koje još pozicije...
Osim OSA-e, koja je pripala Osmorci i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBIH), Osmorka je dobila i Centralnu banku BiH, što je ključno u pregovorima i raspodjeli pozicija

 

 

 

Sastanak koalicionih partnera na državnom nivou održan je jučer u Istočnom Sarajevu, a prisustvovali su predsjednici stranaka i budući ministri u Vijeću ministara.

 

Tema sastanka, između ostalog, bila su rješenja koja se odnose na direktorske pozicije, Upražnjeno je, kako je potvrđeno, 36 pozicija i dogovorena je već raspodjela svih.


Kako je Avaz jučer objavio, postignut je dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je SDA, tačnije 2018. godine, dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.


Osim OSA-e, koja je pripala Osmorci i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBIH), Osmorka je dobila i Centralnu banku BiH, što je ključno u pregovorima i raspodjeli pozicija.


Saznajemo da je Osmorci pripala i Direkcija za evropske integracije, ali i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).


Dogovoreno je da Osmorka imenuje i direktora za Reformu javne uprave, ali i direktora Centra za uklanjanje mina BiH - BH MAC.


Još uvijek se pregovora oko Uprave za indirektno oporezivanje, Agencije za državnu službu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još