FOTO/ PROŠLE SU DECENIJE

Sjećate li se Helge iz hit serije 'Allo, 'Allo!? Evo kako sada izgleda glumica koja je zbog ove uloge postala seks simbol

Showbizz12.01.23, 10:10h

Sjećate li se Helge iz hit serije 'Allo, 'Allo!? Evo kako sada izgleda glumica koja je zbog ove uloge postala seks simbol
Prošlo je više desetljeća od prikazivanja serije zbog koje je Kim Hartman stekla status seks simbola, a zadnjih nekoliko godina više se ne bavi glumom, ali rado se sjeća perioda u kojem je glumila Helgu

 

 


Jedna od najpopularnijih britanskih humorističkih serija iz 80-ih i s početka 90-ih zasigurno je bila serija 'Allo, 'Allo! Serija koja je  ismijavala Drugi svjetski rat bila je omiljena i hrvatskim gledateljima pa se reprize uvijek dočekuju s oduševljenjem.  


Snimana je deset godina, od 1982. do 1992. godine, a među likovima koji su nasmijavali gledatelje bili su i Helga Geerhart i Herr Flick.


Helga, koju je odlično utjelovila Kim Hartman, bila je poznata po tome što se voljela razodijevati i pokazivati svoje seksi donje rublje, a najčešće je to radila kako bi zavela Herr Flicka, koji je bio poznat po specifičnom hodu i tome što je u svakoj rečenici koristio pridjev gestapovski.


Kim danas slavi 71. rođendan, a mnogima je još uvijek u sjećanju ostala baš po toj ulozi.

 

kim-hartman-helga-alo-alo


Prošlo je više desetljeća od prikazivanja serije zbog koje je Kim Hartman stekla status seks simbola, a zadnjih nekoliko godina 71-godišnja Kim više se ne bavi glumom, ali rado se sjeća perioda u kojem je glumila Helgu.  


– Helga je bila ambiciozna i htjela je biti Hitlerova djevojka ili čak špijunka u stilu Mate Hari. No, kao i svi Nijemci u seriji, nije bila sposobna za takvo nešto. I Helga i ja voljele smo glumiti seks-simbol. Bilo je zabavno i opuštajuće – rekla je jednom Kim.


S Richardom Gibsonom koji je glumio Herr Flicka godinama je u kazalištima diljem Europe izvodila skečeve i na pozornici su pričali o svojim karijerama.  


Kim je u braku s glumcem Johanom Nolanom, s kojim ima sina Toma i kćer Mirandu.

 

 

(Večernji/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!