ODGOVOR LIDERA NAŠE STRANKE

Edin Forto uzvraća: 'Nikada Arnaut nije razmatran za šefa diplomatije, niti smo se izjašnjavali o njegovim ambicijama!'

Front11.01.23, 20:45h

Edin Forto uzvraća: 'Nikada Arnaut nije razmatran za šefa diplomatije, niti smo se izjašnjavali o njegovim ambicijama!'
Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno - poručio je Forto između ostalog

 

 

 

 

Povodom medijskog istupa Damira Arnauta, u kojem je istaknuo da je u jednom trenutku bio kandidat za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, oglasio se Edin Forto, predsjednik Naše stranke.


- Gospodin Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara, pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama gospodina Arnauta. Jedino o čemu se Predsjedništvo Naše stranke izjašnjavalo je pozicija u Ministarstvu prometa i komunikacija u Vijeću ministara.


Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada donosimo izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke. Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako.


Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno - poručio je Forto.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još