U centrali u Sarajevu

Počela sjednica Predsjedništva SDA, politička situacija i kadrovska rješenja na dnevnom redu

Front11.01.23, 15:12h

Počela sjednica Predsjedništva SDA, politička situacija i kadrovska rješenja na dnevnom redu
Stranke "Osmorke" imaju deset delegata u Klubu delegata iz reda bošnjačkog naroda, zbog čega su ostali bez mogućnosti da predlažu potpredsjednika ili predsjednika FBiH

 

 

Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) započela je danas u Sarajevu, a na dnevnom redu je razmatranje aktuelne političke situacije, kao i pitanje kadrovskih rješenja.

 

Predsjedništvo SDA bi trebalo, između ostaloga, razmatrati ime koje će predložiti za funkciju predsjednika/potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Dom naroda Federalnog parlamenta trebao bi uskoro biti konstituiran, a u Klubu Bošnjaka, koji broji 23 delegata, SDA ima 12 delegata, dok Demokratska fronta (DF) ima jednog te imaju mogućnost predložiti predsjednika/potpredsjednika FBiH.

 

Stranke "Osmorke" imaju deset delegata u Klubu delegata iz reda bošnjačkog naroda, zbog čega su ostali bez mogućnosti da predlažu potpredsjednika ili predsjednika FBiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!