NAKON 9. JANUARA

Schmidt prebacio lopticu na Tužilaštvo BiH: Parada i demonstracija sile u Istočnom Sarajevu (ne)će proći nekažnjeno!

Front10.01.23, 14:19h

Schmidt prebacio lopticu na Tužilaštvo BiH: Parada i demonstracija sile u Istočnom Sarajevu (ne)će proći nekažnjeno!
Schmidt je dodao kako će pružiti punu podršku tužiteljima u procesuiranju odgovornih za paradu u Istočnom Sarajevu

 

 

 


Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, za njemačke medije je prokomentarisao jučerašnje obilježavanje neustavnog dana Republike Srpske.


On je, u izjavi za Taggeschau.de, kazao kako je zabrinut zbog obilježavanja 9. januara, kao i zbog odluka Narodne skupštine Republike Srpske suprotnih odlukama državnih sudova.


- Zabrinut sam zbog devetog januara, ali i zbog odluke Parlamenta u Banjoj Luci da krene putem suprotnim odlukama suda i države. Postepena razgradnja Bosne i Hercegovine, to je ono što je za mene pravi problem, rekao je Schmidt.


Visoki predstavnik je poručio kako međunarodna zajednica, prije svega EU, treba zaustaviti secesionističke tendencije u manjem bh. entitetu.


Schmidt je dodao kako će pružiti punu podršku tužiteljima u procesuiranju odgovornih za paradu u Istočnom Sarajevu, prenosi Oslobođenje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još