lukava provjera

Brže izašao nego što je ušao: Uprskao intervju za posao jer mu je firma postavila trik s recepcionarkom, odmah je pao!

Biznis Klub10.01.23, 11:35h

Brže izašao nego što je ušao: Uprskao intervju za posao jer mu je firma postavila trik s recepcionarkom, odmah je pao!
Sljedeći put kad krenete na razgovor za posao, prisjetite se ove priče i budite ljubazni prema svima u zgradi

 

 

Zamislite da ste toliko loši na razgovoru za posao da vas odbiju prije nego što prođete recepciju. Možete imati sve kvalifikacije i vještine, ali ako ne ostavite dobar prvi dojam, mogli biste biti vani jednako brzo kao što ste i ušli.

 


UPRSKAO INTERVJU U PRVIH PET MINUTA


Upravo to se dogodilo jednom muškarcu koji je pao na prvoj prepreci, lukavom triku kojim se poslužio njegov nesuđeni poslodavac, a njegovu priču podijelio je zaposlenik te kompanije na forumu Reddit Life Pro Tips.


"Danas je kandidat uprskao svoj intervju u prvih pet minuta nakon što je ušao u zgradu", napisao je zaposlenik, objasnivši šta se dogodilo.


TRIK S RECEPCIONERKOM


"Ponašao se omalovažavajuće prema recepcionerki. Ona ga je pozdravila, a on je jedva uspostavio kontakt očima. Pokušala ga je uključiti u razgovor. Opet, bez kontakta očima, bez interesa da razgovara s njom", napisao je.


Ono što kandidat nije shvatio je da je recepcionerka zapravo menadžerica za zapošljavanje, prenosi Index.hr.


"INTERVJU JE GOTOV"


"Pozvala ga je u konferencijsku sobu i objasnila mu kako je svaka osoba u našem timu vrijedna poštovanja", dodao je, objašnjavajući kako je zbog njegove interakcije s "recepcionerkom" menadžerica smatrala kako se neće dobro uklopiti u radni tim.


"Hvala vam na vašem vremenu, ali intervju je gotov", završila je razgovor. Dakle, sljedeći put kad krenete na razgovor za posao, prisjetite se ove priče i budite ljubazni prema svima u zgradi.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Ilustracija)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još