VIDEO/ KAKVE SU POSLJEDICE ZA BIH

Mijenja li Dodik Rusiju za Kinu: Da li je u 2022. ova država postala njegov najvažniji saveznik?

Front06.01.23, 18:30h

Mijenja li Dodik Rusiju za Kinu: Da li je u 2022. ova država postala njegov najvažniji saveznik?
Kako je Dodik gradio veze sa kineskim vlastima, da li je ruska invazija na Ukrajinu ubrzala jačanje veza, zašto su ugovori tajni te kakve su posljedice većeg kineskog uticaja u Bosni i Hercegovini?

 

 


Ovog mjeseca Detektor analizira da li Milorad Dodik mijenja Rusiju za Kinu kao svog glavnog međunarodnog partnera i kakve to posljedice ima za Bosnu i Hercegovinu.


U oktobru i novembru 2022. godine Milorad Dodik je najavio jaču saradnju sa Komunističkom partijom Kine. Banke i kompanije ove zemlje su već uključene u projekte u Bosni i Hercegovini vrijedne više od pet milijardi maraka, a za neke od navrijednih ove godine je označen početak gradnje u Republici Srpskoj.


U ovoj emisiji analizira se kako je Dodik gradio veze sa kineskim vlastima; da li je ruska invazija na Ukrajinu ubrzala jačanje veza; zašto su ugovori tajni te kakve su posljedice većeg kineskog uticaja u Bosni i Hercegovini?


Odgovore saznajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još