Gradonačelnica Karić brzo odgovorila

Gradonačelniče Ćosiću, u pravu ste... Čiji god su roditelji gradili Sarajevo, grad im je otvoren, osim onima koji su ga poslije ubijali!

Front03.01.23, 16:48h

 Gradonačelniče Ćosiću, u pravu ste... Čiji god su roditelji gradili Sarajevo, grad im je otvoren, osim onima koji su ga poslije ubijali!
Naši roditelji i preci su gradili i Sarajevo i Banjaluku i Foču i Prijedor i sve naše zajedničke prelijepe bosanske gradove. Čiji god su roditelji gradili Sarajevo, grad im je otvoren, osim onima koji su ga poslije ubijali - poručila je gradonačelnica Sarajeva

 

 

Ubrzo nakon što je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poručio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić da bi, kao svaka politički normalna i osviještena osoba, trebalo da poštuje pravo drugih da slave ono što žele, ali i još mnogo toga, uslijedio je odgovor.


Gradonačelnica Karić uzvratila je na svom Facebook profilu:


- Gradonačelniče Ćosiću, u pravu ste, Sarajevo jeste i vaše i tačno je da ga su gradili i vaši roditelji. To jeste vaš glavni grad i treba da se ponosite njime. Naši roditelji i preci su gradili i Sarajevo i Banjaluku i Foču i Prijedor i sve naše zajedničke prelijepe bosanske gradove. Čiji god su roditelji gradili Sarajevo, grad im je otvoren, osim onima koji su ga poslije ubijali - poručila je gradonačelnica Sarajeva.

 

Podsjećamo, ona na Facebook profilu ovu temu komentarisala i jučer, kada je napisala:


- Neustavno obilježavanje 9. januara se seli u Istočno Sarajevo, praktično na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom u modernoj historiji. Na sve ove provokacije odgovor je isti. Borit ćemo se istinom, pozivati na čitanje međunarodnih presuda, učiti iz historijskih knjiga koje nisu laž i revizionizam. Nećete uspjeti u svojim provokatorskim i zlim namjerama. Nisu uspjeli mnogi.


Uslijedila je burna rasprava, a gradonačelnik Istočnog Sarajeva između ostalog je Karić poručio da "njeno mišljenje ne treba da zanima bilo koga u Republici Srpskoj".


- To Sarajevo je jednako moje koliko i njeno, odnosno više moje nego njeno. Ali, sad je ona gradonačelnica i živi u gradu koji su stvarali naši roditelji - naveo je on, o čemu više možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook