nakon informacija u javnosti

Vlada FBiH pojašnjava: Da li je tačno da kompanija 'Zrak' ide u stečajni postupak?!

Biznis Klub29.12.22, 13:35h

Vlada FBiH pojašnjava: Da li je tačno da kompanija 'Zrak' ide u stečajni postupak?!
Ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva

 

 

 

Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene netačne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji „Zrak“ d.d. Sarajevo, obavještavamo javnost da Vlada Federacije BiH nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi.


Također, neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove  kompanije u stečaj.


S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije „Zrak“ pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih advokata. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu „Zraka“ odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH.


Ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva.


Svako iznošenje proizvoljnih i netačnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji „Zrak“ i dezavuiraju javnost - navodi se u saopćenju Vlade FBIH.

 

 (DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!