FOTO/ TO ZA NJU NIJE KRAJ

Nezaboravna Dolly Bell, Ljiljana Blagojević ispraćena u penziju: Te večeri nije dobila 'običan' aplauz

Kultura18.12.22, 14:48h

Nezaboravna Dolly Bell, Ljiljana Blagojević ispraćena u penziju: Te večeri nije dobila 'običan' aplauz
Ljiljana je u svojoj bogatoj karijeri odigrala u pozorištu više od 60 uloga i snimila preko 50 filmova

 

 

 

Glumica Ljiljana Blagojević, nezaboravna Dolly Bell, ispraćena je u penziju. Kada se nakon izvođenja predstave “Velika drama” u Narodnom pozorištu u Beogradu poklonila publici, nije dobila običan aplauz.


Naime, te večeri ispraćena je u penziju, što je publika svojom reakcijom posebno pozdravila.


Ovoj glumici odlazak u penziju neće donijeti mnogo promjena, jer će nastaviti da igra u pozorištu, ali i da snima. Trenutno radi na novoj seriji “Lako je Raletu”, koja joj je prvi put u karijeri donijela ulogu u komediji pred kamerom.


Ljiljana je u svojoj bogatoj karijeri odigrala u pozorištu više od 60 uloga i snimila preko 50 filmova. Televizijsko stvaralaštvo obilježila je serijama “Doktorka na selu”, “Bolji život”, “Portret Ilije Pevca”, “Kraj dinastije Obrenović”, “Gorki plodovi” i “Miris kiše na Balkanu”.


Fakultet dramskih umjetnosti, odsijek za glumu, diplomirala je desetkom. Iste godine osvojila je priznanje “Mata Milošević” kao najbolji student generacije i nagradu Univerziteta umjetnosti za ulogu Dolli Bell u filmu “Sjećaš li se Dolli Bell” Emira Kusturice.


Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada.

 

 

(Azra/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još