VIDEO/ SUSJED JE, IPAK, SUSJED

Sport još jednom ujedinio ljude i ostavio po strani politička prepucavanja: Uspjeh 'Vatrenih' slavio se i u (cijeloj) BiH!

Sport17.12.22, 20:42h

Sport još jednom ujedinio ljude i ostavio po strani politička prepucavanja: Uspjeh 'Vatrenih' slavio se i u (cijeloj) BiH!
Svjetsko prvenstvo je, barem na mjesec, u prvi plan stavilo pozitivnu i zdravu atmosferu u društvu, a po strani ostavilo sva politička prepucavanja i zategnute odnose sa susjednim zemljama

 

 

 

Hrvatska je zauzela treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Uspjeh "Vatrenih" proslavljao se u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nastupi reprezentacija Srbije i Hrvatske pratili su se u brojnim gradovima, odakle su stizale poruke podrške. Sport je tako pokazao da ujedinjuje ljude i da nadmašuje politička prepucavanja.


U Mostaru se pratila utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Uspjeh "Vatrenih" slavio se i u gradu na Neretvi.


Utakmice reprezentacija susjednih Srbije i Hrvatske pratile su se i u drugim gradovima.


Tako je prema izvještaju o gledanosti TV stanica u Bosni i Hercegovini, utakmicu Hrvatska - Argentina gledalo više od milijun gledatelja u Bosni i Hercegovini. Program BHT1 bio najgledaniji među svim TV stanicama u zemlji. Navijanjem za susjedne reprezentacije poslane su poruke međusobnog uvažavanja i poštovanja.


- Recimo, i naše komšije pomno prate uspjehe naše Lane Pudar, za Amela Tuku, navijaju za Džanana Musu i druge naše sportiste, poput Edina Džeke, nekako je sasvim normalno i prirodno da se gledaju susjedi i da sa simpatijama prate njihove uspjehe, i žele im sve najbolje - kaže Velid Spaho, sportski novinar BHRT-a.


Njegov kolega Aleksandar Babić smatra:


- To je potpuno normalno i potpuno očekivano da se korektno odnosimo prema njima, neprirodno bi bilo da navijamo za Brazil, Argentinu ili Holandiju, jer to može samo da pomogne i da podigne kvalitet našeg fudbala općenito.


Tako je Svjetsko prvenstvo, barem na mjesec, u prvi plan stavilo pozitivnu i zdravu atmosferu u društvu, a po strani ostavilo sva politička prepucavanja i zategnute odnose sa susjednim zemljama.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još