Novi udar na džepove građana

Koliko će poskupjeti struja u RS: Danas odluka o rastu cijena

Biznis Klub15.12.22, 10:07h

Koliko će poskupjeti struja u RS: Danas odluka o rastu cijena
Prosječni mjesečni računi za struju četveročlanog domaćinstva u zimskim mjesecima do sada su bili oko 80 KM i to za one koji struju ne koriste primarno za grijanje

 

 

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske danas će razmatrati kolika će nova-povećana cijena struje biti, a uvodi se i jedinstvena blok tarifa umjesto ranije ljetne i zimske.

 

Domaćinstva koja troše više od 1.000 kilovata imaće i veće račune za struju, a dodatno skuplju struju plaćaće potrošači sa preko 1.500 kilovata.

 

Resorno ministarstvo dalo je pozitivno mišljenje na prijedlog Regulatorne komisije za energetiku o uspostavljanju blok tarife, pojašnjavajući da će veću cijenu električne energije plaćati onaj ko mjesečno potroši više od 1.500 kilovata.

 

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić kako prenosi Srna rekao je da će cijena električne energije u privredi Republike Srpske biti promijenjena sa dosadašnjih 53 na 65 evra po megavat času.

 

“Kada je riječ o domaćinstvima, prema procjeni koju smo dobili od ‘Elektroprivrede Republike Srpske’ i Regulatorne komisije za energetiku koja utvrđuje tarifu za javno snabdijevanje, procjenjujemo da vrijednost januarskog računa neće biti uvećana za energiju, već za troškove mrežarine, čiji će rast biti znatno manji nego što se očekuje”, naveo je Đokić.

 

Prosječni mjesečni računi za struju četveročlanog domaćinstva u zimskim mjesecima do sada su bili oko 80 KM i to za one koji struju ne koriste primarno za grijanje.


(N1, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!