Visoke tržišne cijene energije

Elektroprivreda BiH očekuje dramatičan rast prihoda i dobiti

Biznis Klub13.12.22, 19:57h

Elektroprivreda BiH očekuje dramatičan rast prihoda i dobiti
Kompanija za ovu godinu očekuje rekordne operativne prihode od milijardu i 275 miliona KM. To je oko 177 miliona KM više nego lani, kada je također ostvaren rekord

 

 

Elektroprivreda BiH očekuje rekordne prihode u ovoj i narednim godinama. Također, očekuje se da u narednim godinama ostvari rekordnu dobit koja premašuje zaradu bilo koje domaće kompanije, izvještava BiznisInfo.ba.


Rekordno visokom iznosu prihoda prvenstveno doprinosi visok nivo tržišnih cijena energije koja se planira plasirati u prodaju na slobodnom tržištu.

 

Zapravo se tako i ostvaruje ključna dobit s obzirom na visok nivo cijena, čime se nadomještaju negativni efekti niskih cijena kod javnog snabdjevanja (naročito kod kategorije domaćinstava).

 

Kompanija za ovu godinu očekuje rekordne operativne prihode od milijardu i 275 miliona KM. To je oko 177 miliona KM više nego lani, kada je također ostvaren rekord.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još