Sedam projekata

Ozbiljni planovi za sanaciju Privrednog grada Skenderija: Evo šta će se raditi

Biznis Klub11.12.22, 16:31h

Ozbiljni planovi za sanaciju Privrednog grada Skenderija: Evo šta će se raditi
Petrinić je naglasio da u projektu kapitalnih investicija imaju ukupno sedam projekata za poboljšanje Centra "Skednerija"

 

 

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar "Skenderija" Damir Petrinić kazao je za Fenu da imaju ozbiljne planove za sanaciju Privrednog grada u sklopu tog centra.

 

Istakao je da je više od 70 posto Privrednog grada popunjeno, a da je oko 20 posto butika neupotrebljivo, zbog curenja vode sa platoa.

 

 - Prije svega, imamo plan sanacije platoa Skenderija, dok je u završnoj fazi izrada glavnog projekta sanacije Doma mladih koji obuhvata i suteren, a koji je jedna trećina Privrednog grada - kazao je.

 

Petrinić je naglasio da u projektu kapitalnih investicija imaju ukupno sedam projekata za poboljšanje Centra "Skednerija".

 

Centar "Skenderija" sagrađen je 1969. godine, kao djelo arhitekata: Živorada Jankovića, Halida Muhasinovića i Ognjena Malkina.

 

Na prostoru od 70.000 metara kvadratnih nalaze se višenamjenske dvorane u kojima se tokom čitave godine organizuju razne sportske, kulturne i sajamske manifestacije, te centar Privredni grad sa brojnim prodavnicama, kafićima, galerijama, agencijama kao i firme različitih djelatnosti.

 

U okviru kompleksa Skenderije nalazi se i Dom mladih, antologijsko okupljalište sarajevske omladine.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!