SP KATAR/ RASPLET U GRUPI D

Veliko iznenađenje: Australija uz Francusku izborila osminu finala, Danska ostala na dnu tabele

Sport30.11.22, 18:04h

Veliko iznenađenje: Australija uz Francusku izborila osminu finala, Danska ostala na dnu tabele
Francuska je osvojila prvo mjesto u grupi sa sedam bodova, slijedi Australija sa šest, Tunis je osvojio dva, a Danska samo jedan bod

 

 

U neočekivanom raspletu skupine D Svjetskog nogometnog prvenstva plasman u sljedeći krug natjecanja izborili su Francuska i Australija.

 

Nesvakidašnja situacija dogodila se u utakmici Francuske i Tunisa u kojoj su Tunižani poveli 1:0 golom Wahbija Khazrija iz 58. minute. Taj rezultat stajao je na semaforu do 98. minute kada je za 1:1 zabio Antoine Griezmann.

 

Dvije minute kasnije sudac je odsvirao kraj, ali to nije bio kraj drame. Nakon posljednjeg zvižduka javila se VAR soba i francuski gol je poništen zbog zaleđa.

 

Ipak, Tunižanima ta pobjeda nije bila dovoljna za prolaz dalje, jer je u drugom susretu Australija pobijedila Dansku identičnim rezultatom.

 

Junak Australaca bio je Mathew Leckie koji je u 60. minuti pogodio za veliku pobjedu i prolaz u knock-out fazu.

 

Dance su uoči početka turnira mnogi stručnjaci smatrali favoritima iz sjene, ali nakon tri neuvjerljiva nastupa i samo jednog osvojenog boda reprezentacija Danske ide kuće.

 

Francuska i Australija sa 6 bodova osigurali su prolaz u osminu finala, s tim da će Francuzi krenuti s broja jedan.

 

Tunis turnir završava s 4 osvojena boda, a Danka s bodom.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!