Veliko slavlje

Saudijski kralj proglasio državni praznik zbog pobjede nad Argentinom

Sport22.11.22, 18:32h

Saudijski kralj proglasio državni praznik zbog pobjede nad Argentinom
Saudijska Arabija će ohrabrena senzacionalnom pobjedom pokušati otići i korak dalje te se plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru

 

 

Saudijska Arabija ostvarila je senzacionalnu pobjedu 2:1 nad Argentinom na otvaranju grupe C Svjetskog prvenstva. Iako su njeni nogometaši gubili na poluvremenu, nisu se predali. U drugom dijelu izveli su preokret protiv favoriziranih Argentinaca.

 

Pobjeda Saudijaca je izazvala oduševljenje u njihovoj zemlji pa je tako saudijski kralj Salman odlučio nadolazeću srijedu proglasiti državnim praznikom kako bi proslavio se veliki trijumf. Odluka vrijedi i za privatni i za javni sektor, kao i za učenike i studente u svim fazama obrazovanja.


Saudijska Arabija će ohrabrena senzacionalnom pobjedom pokušati otići i korak dalje te se plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Preostali su joj još dvoboji protiv Poljske te Meksika.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!