Prvo kolo B-grupe SP u Kataru

Amerikanci vodili do 82. minute, Vels izborio remi nakon jedanaesterca (1:1)

Sport21.11.22, 22:15h

Amerikanci vodili do 82. minute, Vels izborio remi nakon jedanaesterca (1:1)
Drugo kolo na rasporedu je 25. novembra kada se sastaju Vels i Iran te SAD i Engleska

 


 

Nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Velsa odigrale su neriješeno, 1:1 u susretu prvog kola B-grupe Svjetskog prvenstva u Kataru.


Amerikanci su dominirali u prvom poluvremenu kada su nadmoć krunisali vodećim pogotkom, dok je drugo poluvrijeme pripalo Velšanima u kojem su došli do izjednačenja, a imali su i nekoliko prilika za potpuni preokret.


Reprezentacija SAD-a od prve minute preuzela je kontrolu i stvarala prilike, a do vodećeg pogotka došla je u 36. minuti. Pulišić je odlično uposlio Timothyja Weaha koji je utrčao između dvojice braniča Velsa i poslao loptu pored nemoćnog golmana Hennesseya.


U drugom poluvremenu Velšani su zaigrali mnogo bolje, a prvu veliku priliku imali su u 65. minuti preko Daviesa čiji udarac glavom krajnjim naporom brani Turner. U istoj minuti nakon izvedenog kornera glavom je pokušao i Moore, ali je lopta otišla preko gola.


Vels je izjednačio u 82. minuti golom Garetha Balea iz jedanaesterca koji je i sam izborio.


Vels je mogao i do preokreta u finišu susreta preko Johnosna koji je istrčao kontranapad, ali je šutirao direktno u golmana.


U prvom susretu u ovoj grupi reprezentacija Engleske je pobijedila Iran sa 6:2.


Drugo kolo na rasporedu je 25. novembra kada se sastaju Vels i Iran te SAD i Engleska.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!