svečanu ceremoniju vodio Morgan Frimen

Spektakl u Kataru: Šeik Tamim Bin Hamad Al Tani zvanično otvorio Svjetsko prvenstvo u fudbalu

Sport20.11.22, 16:43h

Spektakl u Kataru: Šeik Tamim Bin Hamad Al Tani zvanično otvorio Svjetsko prvenstvo u fudbalu
Katar je potrošio 220 milijardi dolara na organizaciju. Koliko je to više od ostalih govori brazilska cifra od 15 milijardi dolara s kojom drži drugo mjesto u istoriji najskupljih svjetskih prvenstava i ruska od 11,6 milijardi...

 

 

Otvoreno je Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru. Prvenstvo je zvanično otvorio šeik Tamim Bin Hamad Al Tani, katarski emir.

 


Katar je potrošio 220 milijardi dolara na organizaciju. Koliko je to više od ostalih govori brazilska cifra od 15 milijardi dolara s kojom drži drugo mjesto u istoriji najskupljih svjetskih prvenstava i ruska od 11,6 milijardi... Ceremoniju je otvorio legendarni glumac Morgan Frimen uz asistenciju katarskog ambasadora.


Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve vezano za Svjetsko prvenstvo u Kataru moćiće pratiti putem našeg portala bhrt.ba. Biće dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream našeg radija.


Spektakularnu koreografiju priredili su plesači koji su u svojoj izvedbi predstavili ponešto od svake od 32 zemlje koja nastupa na SP-u. Navijače širom svijeta oduševio je nastup južnokorejske pjevačke zvijezde iz K-Pop benda BTS. Jon Jung-kok otpjevao je službenu himnu prvenstva Dreamers. Pridružio mu se i katarski pjevač Fahad al-Kubaisi.

 

(BHRT/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!