10. kolo kvalifikacija za SP

Težak poraz Zmajeva u Francuskoj: Trikolori nas nadigrali (92:56)

Sport14.11.22, 22:14h

Težak poraz Zmajeva u Francuskoj: Trikolori nas nadigrali (92:56)
Zmajevi nakon ovog meča imaju 5 pobjeda i 5 poraza. Litvanija i Francuska su na omjeru 8-2, Crna Gora 6-4, dok su Mađari na istom omjeru kao i reprezentacija BiH. Posljednja je Češka sa omjerom 3-7. Na prvenstvo će ići tri prvoplasirane ekipe

 


Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani Palača sportova (Palais des Sports), doživjela je večeras težak poraz od reprezentacije Francuske (92:56), u okviru desetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Izabranici Adisa Bećiragića očekivali su da mogu večeras iznenaditi jednu od najboljih košarkaških reprezentacija svijeta, ali povredama desetkovana selekcija BiH nije imala snage da učini nešto više protiv raspoloženog domaćina.

 

Podsjećamo, Bećiragić u ovom susretu zbog povreda ili klupskih obaveza nije mogao računati na Nurkića, Musu, Halilovića, Robersona, Atića, Sulejmanovića i Čamparu.

 

Najbolji kod Zmajeva je bio Kenan Kamenjaš sa 20 poena (7/8 za 2, 2/3 za 3) i četiri skoka, a dvocifren je bio i Ajdin Penava sa 10 poena i osam skokova. S druge strane nezaustavljiv je bio mladi Victor Wembanyama, koji je još jedanput pokazao zašto mu predviđaju da će biti prvi pik izbora sjevernoameričke NBA lige.


Nakon ovog meča, Zmajevi imaju 5 pobjeda i 5 poraza. Litvanija i Francuska su na omjeru 8-2, Crna Gora 6-4, dok su Mađari na istom omjeru kao i reprezentacija BiH. Posljednja je Češka sa omjerom 3-7. Na prvenstvo će ići tri prvoplasirane ekipe.

 

Selekcija BiH još uvijek ima teoretske šanse da se plasira na smotru najboljih košarkaških reprezentacija svijeta, s obzirom da je Crna Gora, koja je direktni konkurent BiH za poziciju koja vodi na SP, danas izgubila od Litvanije.


BiH će naredni meč 23. februara iduće godine igrati upravo protiv Crne Gore na domaćem terenu, a košarkašima BiH u tom meču je potrebna pobjeda s više od 19 poena razlike. Crnogorci tri dana kasnije dočekuju selekciju Češke, dok BiH gostuje selekciji Mađarske koju također mora pobijediti za plasman na SP.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!