javna nabavka po principu 'ključ u ruke'

Elektroprivreda BiH ide u veliku 'čistu' investiciju od 15 miliona KM: U četvrtak potpisivanje ugovora

Biznis Klub02.11.22, 21:16h

Elektroprivreda BiH ide u veliku 'čistu' investiciju od 15 miliona KM: U četvrtak potpisivanje ugovora
Nakon potpisivanja Ugovora o saradnji i zakupu zemljišta u svrhu izgradnje fotonaponske elektrane „FNE Banovići Selo“ sa Općinom Banovići, biće objavljena javna nabavka za realizaciju projekta, po principu „ključ u ruke“

 

 


Ugovor o saradnji i zakupu zemljišta u svrhu izgradnje fotonaponske elektrane „FNE Banovići Selo“ između JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i Općine Banovići bit će potpisan u četvrtak.


Potpisivanje će biti upriličeno u Poslovno-tehničkoj zgradi JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Vilsonovo šetalište 15, u 12 sati, piše BiznisInfo.


Prema pozivu JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, upućenom pravnim i fizičkim licima i jedinicama lokalne samouprave s ciljem pronalaska adekvatnih lokacija za izgradnju fotonaponskih elektrana, Općina Banovići je ponudila 100.050 m2 zemljišta u zakup na 25 godina, u skladu s traženim uslovima.


Ponuđena lokacija je rekultivisano odlagalište na površinskom kopu RMU “Banovići” i u posjedu je i vlasništvu Općine Banovići sa udjelom 1/1.


Lokacija posjeduje raspoložive resurse – elektroenergetsku i putnu infrastrukturu za razmatrani savremeni način izvedbe FNE velikih snaga, tzv. „utility-scale PVP“.


Predviđena snaga „FNE Banovići“ na pragu je 8,8 MW.


Procijenjena vrijednost ukupne investicije u projekat je 15 miliona KM.


Nakon potpisivanja Ugovora o saradnji i zakupu zemljišta u svrhu izgradnje fotonaponske elektrane „FNE Banovići Selo“ sa Općinom Banovići, biće objavljena javna nabavka za realizaciju projekta, po principu „ključ u ruke“.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!