VIDEO/ uskoro isto pravilo uvode i drugi

Kafić u Zagrebu dodatno naplaćuje sjedenje pod grijalicom: Koliko košta kafa uz grijanje, a koliko bez?

Biznis Klub22.10.22, 14:01h

Kafić u Zagrebu dodatno naplaćuje sjedenje pod grijalicom: Koliko košta kafa uz grijanje, a koliko bez?
Smatram da su grijalice vani luksuz, po zimi. Mi imamo dovoljno unutrašnjeg prostora, ako netko stvarno želi biti vani na friškom zraku, mi ćemo njemu upaliti grijalice, ali taj dio troška jednostavno moramo prenijeti krajnjem korisniku - kaže vlasnik kafića

 

 


Iako je Hrvatska među rijetkima koja je već zauzdala račune za struju i plin i premijer se time hvali, pronašli smo one kojima to nije dovoljno. U Zagrebu se plaća i grijanje na terasama.


Za sada u jednom kafiću dodatno se naplaćuje sjedenje pod grijalicama. A zimska kava bi mogla postati skuplja jer taj će primjer, doznaje RTL, slijediti mnogi.


Kava s grijalicom 14 kuna, a bez 12. Svaki gost u ovom zagrebačkom kafiću koji želi sjediti na terasi ispod upaljene grijalice, mora uz račun za konzumaciju platiti i dodatne dvije kune za grijanje.


Ivan Orešković, vlasnik ugostiteljskog objekta kaže:


- Smatram da su grijalice vani luksuz, po zimi. Mi imamo dovoljno unutrašnjeg prostora, ako netko stvarno želi biti vani na friškom zraku, mi ćemo njemu upaliti grijalice, ali taj dio troška jednostavno moramo prenijeti krajnjem korisniku.


Na ovaj potez vlasnik se odlučio zbog trostruko većih računa za struju, koji su narasli 200 posto. Jedan kilovat lani je plaćao 55 lipa, a ove godine jednu kunu i 65 lipa.


- Vani se sjedi 30 minuta u prosjeku, mi smo do sada preuzimali taj trošak na sebe. Svaka grijalica po satu troši otprilike 2 kilovata, to bi bilo 2 puta 1,6 što je 3,2 kune – mi smo to prije plaćali jednu kunu. Mi smo tu razliku prebacili na goste, a osnovni dio troška zadržavamo na sebi - pojašnjava vlasnik.

 

Video prilog pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!