VIDEO/ FINALE 200 METARA DELFIN

Još jedan sjajan nastup: Pogledajte kako je Lana Pudar došla do petog mjesta na Svjetskom kupu u Berlinu

Sport21.10.22, 20:22h

Još jedan sjajan nastup: Pogledajte kako je Lana Pudar došla do petog mjesta na Svjetskom kupu u Berlinu
Pudar se tokom velikog dijela trke držala veoma dobro, nalazila se na samom vrhu, ali je izgubila snagu i završila kao peta što je odličan rezultat

 

 

 

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar završila je nastup u finalnoj utrci Svjetskog kupa u malim bazenima koje se održava u Berlinu, i to na 200 metara delfin.

 

Još jedan sjajan nastup naše plivačice ... Lana Pudar je jako dobro krenula u utrku, bila je prva nakon prva dva okreta, ali nakon 75 metara sjajna Italijanka Ilaria Cusinato preuzela je vodstvo te je suvereno držala prvo mjesto do kraja. Pudar je trku završila sa vremenom 2:06.25.

 

Drugo mjesto zauzela je Laura Lahtinen iz Finske, treća je bila Hali Flickinger iz SAD-a, a četvrta danska takmičarka Helena Bach.

 

U utrci je nastupila još jedna mostarska plivačica Amina Kajtaz, koja sada nastupa pod hrvatskom zastavom. Kajtaz je bila sedma s vremenom 2:09.59.


Pogledajte Lanin današnji nastup u finalu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!