sa riječi na djela

Hadžibajrić obećava Sarajlijama: 'Ispunit ćemo želju građanima i vratiti im Bazene Bentbaša!'

Biznis Klub19.10.22, 17:55h

Hadžibajrić obećava Sarajlijama: 'Ispunit ćemo želju građanima i vratiti im Bazene Bentbaša!'
Hadžibajrić je naveo da je ovo pitanje značajno za građane ne samo sa aspekta infrastrukture i obnove, jer bazeni Bentbaša za Sarajlije imaju i drugu, sentimentalnu vrijednost kao mjesto koje podsjeća na prošla vremena gdje su odrasle mnoge generacije i koje postoji već stotinu godina, saopćeno je iz Općine Stari Grad

 

 


Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić organizovao je danas sastanak s ciljem rješavanja statusa bazena Bentbaša, čime je započet proces iznalaženja trajnog rješenja za to značajno pitanje u toj općini.


Pored načelnika Hadžibajrića, općinskog pravobranioca Enesa Smajlovića i saradnika općinskog načelnika, sastanku je prisustvovao i kantonalni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Boris Trapara i direktor KJU Zaštićena prirodna područja Asad Jelešković, te predstavnici Zavoda za planiranje razvoja KS.


Hadžibajrić je naveo da je ovo pitanje značajno za građane ne samo sa aspekta infrastrukture i obnove, jer bazeni Bentbaša za Sarajlije imaju i drugu, sentimentalnu vrijednost kao mjesto koje podsjeća na prošla vremena gdje su odrasle mnoge generacije i koje postoji već stotinu godina, saopćeno je iz Općine Stari Grad.


- Općina Stari Grad će odmah poduzeti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za obnovu bazena Bentbaša, a razmotrit ćemo više opcija - otvorene bazene u istom obliku kakvi su postojali i ranije, ali i bazene otvoreno-zatvorenog tipa koji bi mogli raditi tokom cijele godine. Želim poručiti građanima da smo svjesni koliko im znače bazeni Bentbaša i da ćemo ispuniti njihovu želju i vratiti ih u funkciju - izjavio je načelnik.


Dodao je da će uskoro biti organizovan novi radni sastanak na kojem će razmatrati najbolje idejno rješenje.

 

hadzibajric-bentbasa-sastanak


Ministar Hadžiahmetović je istakao da daje apsolutnu podršku rješavanju ovog pitanja i da će se Ministarstvo komunalne privrede infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS maksimalno uključiti u projekat.


Istog stava je bio i direktor KJU Zaštićena prirodna područja Asad Jelešković kao i direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Boris Trapara.


Prisustvo ministra Hadžiahmetovića današnjem sastanku u Općini Stari Grad iskorišteno je i za razgovor o drugoj značajnoj temi za stanovnike ove općine, a to je izmjena odluke o vodozaštitnoj zoni na Mošćanici.


Hadžibajrić je još jednom zatražio hitno rješavanje ovog pitanja koje će omogućiti legalizaciju velikog broja objekata, imajući u vidu da je Općina Stari Grad osigurala sve uslove za izmjenu sporne odluke za koju se očekuje da se nađe pred zastupnicima Skuštine KS već na narednoj sjednici.
 

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!