DEPO Puls/ Šta vi mislite?

Da li je ime 'Aria' pravi izbor za objekat u centru Sarajeva, duboko vezan za emocije ovog grada?

Biznis Klub17.10.22, 09:31h

Da li je ime  'Aria' pravi izbor za objekat u centru Sarajeva, duboko vezan za emocije ovog grada?
Čitaoci DEPO Portala imaju priliku da kažu svoje mišljenje o novom imenu BBI centra...

 

 

Izbor imena vlasnika privatnog tržnog centra je njegovo pravo. Ali, ako je objekat duboko vezan uz emociju jednog grada, onda stariji građani imaju i druge konotacije. Upravo to je slučaj sa nekadašnjom robnom kućom "Sarajka", koja je u socijalizmu bila simbol grada. 

 

U vremenu rata i tranzicije je propadala, pa ju je u procesu privatizacije kupila međunarodna privatna kompanija BBI, Ista ju je renoviriovirala i taj historijski prostor već godinama je novi tržni centar pod imenom kompanije koja je njen vlasnik.

 

Veliki broj građana Sarajeva, zbog historijske emotivne veze sa tim prostorom, nikada nije prihvatio ovaj novi tržni centar kao svoj, jer ga shvata kao dio kulture koja se u godinma nakon rat nametala gradu Sarajevu. Jedan od razloga je i taj što su u tome tržnom centru nigdje ne može kupiti ili naručiti alkoholno piće.

 

Uprava ovoga tržnog centra je ovih dana, uz veliku marketinšku kampanju, najavila i objavila novo ime ovoga centra. To je izazvalo burne reakcije građana Sarajeva, kao i publike po medijima.

 

Ime "Aria" koje je izabrala uprava izazvalo je brojne komentare u javnosti. Veliki broj je onih koji su razočarani što nije vraćeno staro ime "Sarajka".  

 

DEPO Puls u svojoj novoj anketi bavi se novim imenom ovoga tržnog centra. 

 

Dakle, šta vi mislite o ovome?

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još