u konkurenciji od 20

KUD 'Lola' iz Sarajeva pobjednik 7. Međunarodnog festivala horova u Herceg Novom

Kultura09.10.22, 17:21h

KUD 'Lola' iz Sarajeva pobjednik 7. Međunarodnog festivala horova u Herceg Novom
U konkurenciji 20 horova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Mekedonije i Bosne i Hercegovine KMH "Lola" osvojio je zlatnu medalju sa najvećim brojem bodova - 98/100, te proglašen Laureatom ovogodišnjeg festivalskog izdanja

 

 

 

Kamerni mješoviti hor "Lola" iz Sarajeva pobjednik je 7. Međunarodnog festivala horova koji je od 7. do 9. oktobra ove godine održan u Herceg Novom.

 

U konkurenciji 20 horova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Mekedonije i Bosne i Hercegovine KMH "Lola" osvojio je zlatnu medalju sa najvećim brojem bodova - 98/100, te proglašen Laureatom ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

 

- KMH Lola dobio je i posebno priznanje za najbolje izvođenje savremene horske muzike. Ovo je 17. nagrada koju je sa domaćih i međunarodnih festivala i takmičenja ovaj hor donio u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u svega osam godina postojanja - navedeno je u saopćenju KUD "Lola".

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!