Od 11. do 15. oktobra

'Prah' Miralema Zubčevića i 'Prodavnica budućnosti' Vahida Durakovića na 5. Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru

Kultura07.10.22, 14:30h

'Prah' Miralema Zubčevića i 'Prodavnica budućnosti' Vahida Durakovića na 5. Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru
U predstavi „Prah“, nastaloj u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i UDU Altteatar igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka, dok u monodrami „Prodavnica budućnosti“ igra Sanel Ugarak, a producent predstave je JU KSC Bugojno

 

 

U zvanični program 5. Festivala malih pozorišnih formi, koji se održava u Zaječaru (Srbija) od 11. do 15. oktobra, selektirana je duo-drama „Prah“ u režiji Miralema Zubčevića i monodrama „Prodavnica budućnosti“ za koju tekst i režiju potpisuje Vahid Duraković.

 

prah-plakat

 

U predstavi „Prah“, nastaloj u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i UDU Altteatar igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka, dok u monodrami „Prodavnica budućnosti“ igra Sanel Ugarak, a producent predstave je JU KSC Bugojno.

 

plakat-prodavnica-buducnusti

 

Na festivalu, pored dvije predstave iz Bosne i Hercegovine, u zvaničnom programu se izvode: monodrama „Knjiga o Milutinu – deo prvi“ (Zvezdara teatar, Beograd) u režiji Egona Savina i izvođenju Nenada Jezdića;  monodrama „Karmen“ (Dramski teatar, Skopje) u režiji Dejana Projkovskog i izvođenju Biljane Dragičević Projkovski; duodrama „Feliks i Doris“ u režiji Olje Đorđević i izvođenju Vanje Milačić i Vladimira Grbi i monodrama „Petrijin venac“ u režiji Jana Maričića i izvođenju Mirjane Karanović.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!