FOTO/ NAČELNIK EFENDIĆ PONOSNO OBJAVIO

Pogledajte najveću solarnu elektranu u Sarajevu: Postavljena je na krovu Bingo City Centra, ima snagu 1,3 megavata

Biznis Klub19.09.22, 16:27h

Pogledajte najveću solarnu elektranu u Sarajevu: Postavljena je na krovu Bingo City Centra, ima snagu 1,3 megavata
Na velikom broju ravnih krovova moguće je instalirati solarna postrojenja kojima bi se osigurala energija za stubišnu rasvjetu, liftove, a sredstva koja se sada troše na to mogla bi se preusmjeriti u ostalo održavanje objekata kolektivnog stanovanja

 

 

 

Najveća solarna elektrana na krovu objekta, snage 1,3 megavata, postavljena je u Sarajevu, na krovu Bingo City Centra u ulici Džemala Bijedića.


Ovu informaciju na svom Facebook profilu ponosno je podijelilo načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.


- Obnovljivi izvori energije. Najveća solarna elektrana na krovu objekta snage 1,3 megavata u našoj općini, ali i gradu Sarajevu, postavljena je na krovu tržnog centra Bingo u ulici Džemala Bijedića. Na velikom broju ravnih krovova moguće je instalirati solarna postrojenja kojima bi se osigurala energija za stubišnu rasvjetu, liftove, a sredstva koja se sada troše na to mogla bi se preusmjeriti u ostalo održavanje objekata kolektivnog stanovanja - napisao je Efendić.


Projekt izgradnje najveće solarne elektrane u Sarajevu radila je firma Firma EMT Solar sa sjedištem u Sarajevu jedinstvena je na našem tržištu kada su solarni paneli u pitanju.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još