VIDEO/ Premijer Novalić u Banovićima

Jedino naši rudnici garantuju isporuku uglja, sigurnost sistema pala je i u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu!

Biznis Klub10.09.22, 18:32h

Jedino naši rudnici garantuju isporuku uglja, sigurnost sistema pala je i u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu!
- Svi su bili skloni reći da su rudnici neuređeni ili neorganizirani, a jedino naši rudnici garantiraju isporuku uglja i Bosni i Hercegovini i Srbiji i jedini garantiraju stabilnost elektroenergetskog sistema; svjedoci ste da je sigurnost sistema pala i u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu, a jedino je kod nas veoma stabilan - Novalićeve su riječi

 

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u Banovićima položio cvijeće na centralno spomen-obilježje i odao počast šehidima i poginulim borcima povodom 10. septembra, Dana općine, koji se obilježava na datum oslobođenja u proteklom ratu u Bosni i Hercegovini.


U izjavi novinarima, federalni premijer je naglasio značaj Banovića, ne samo zbog rudarske aktivnosti već za Tuzlanski kanton općenito.


Uz osvrt na Dan oslobođenja, Novalić podsjeća da je ugalj ponovo navrednija roba u Evropi zbog energetske krize uprkos ranijim glasovima da ga treba postepeno izbacivati iz upotrebe kao prljavog energenta.


- Svi su bili skloni reći da su rudnici neuređeni ili neorganizirani, a jedino naši rudnici garantiraju isporuku uglja i Bosni i Hercegovini i Srbiji i jedini garantiraju stabilnost elektroenergetskog sistema; svjedoci ste da je sigurnost sistema pala i u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu, a jedino je kod nas veoma stabilan - Novalićeve su riječi.


On poručuje da svakako treba nastaviti podupirati i cijeniti značaj rudnika, naročito uočljiv u teškim vremenima.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još