ONO O ČEMU (PRE)MALO ZNAMO

Neostvareni snovi mladog migranta u BiH: Predstava 'Just normal life' - težak život na putu ka boljoj budućnosti

Kultura07.09.22, 15:25h

Neostvareni snovi mladog migranta u BiH: Predstava 'Just normal life' - težak život na putu ka boljoj budućnosti
Glavni protagonista predstave Asadullah Nekemi kroz transformaciju uloga nas vodi kroz različite priče i svoje „neostvarene snove“, idući zajedničkom cilju, a to je "Just normal life", po čemu je predstava i dobila naziv

 

 


Na sceni JUKSIRC Hadžići, publika će ponovo imati priliku pogledati dokumentarnu predstavu "Just norlam life" u četvrtak, 8. septembra, u dva termina - u 18h i 20 sati.


Predstava je nastala kao rezultat višemjesečnog rada sa migrantima iz Migrantskog centra Blažuj i Ušivak i govori o životu mladih migranata i njihovom odrastanju na putu ka boljoj budućnosti.


Glavni protagonista predstave Asadullah Nekemi kroz transformaciju uloga nas vodi kroz različite priče i svoje „neostvarene snove“, idući zajedničkom cilju, a to je Just normal life, po čemu je predstava i dobila naziv.

 

just-normale-life-2


Predstava je nastala po autorskom tekstu dramaturginje Emine Omerović, a u režiji Olivera Jovića. Kostimografiju potpisuje Aleksandra Lovrić, dok je producent predstave Amira Kudumović, Udruženje SCENA.


Partneri projekta su JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža i JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići.


Predstava je realizovana uz podršku implementacije projekta "Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu“ kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, a finansira Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta koji doprinosi stabilnosti i miru (IcSP).

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!