ŠTA BI NA TO REKLI BOSANCI

'Ma nikakvi ćevapi, pizza i slično ne mogu ga zamijeniti': U Zagrebu se otimaju za burek sa sirom - posut šećerom!

Biznis Klub05.09.22, 22:04h

'Ma nikakvi ćevapi, pizza i slično ne mogu ga zamijeniti': U Zagrebu se otimaju za burek sa sirom - posut šećerom!
Slavni burek na Dolcu (u Zagrebu) košta oko 4,5 KM, jede se posipan šećerom i apsolutni je hit!

 

 


Stvarno vas ne želimo provocirati, ni najmanje. Ova rasprava oko bureka i pite dosadila je već i bogu i vragu, iako znamo da će nas dio u komentarima razapeti. Kako zbog bureka sa sirom, tako i zbog šećera. Pa, 'ajmo ponoviti gradivo.


Burek je tursko jelo od vučenog tijesta punjeno nadjevom po izboru. Meso, svježi sir i špinat najčešći su okusi koji se kriju u ovoj hrskavoj korici, piše Index.hr.


No, punjenja može biti bezbroj. Na početku ljeta jeli smo divnu kombinaciju s tikvicama nasjeckanima na kockice, ali bez sira, u Pita Cutu koji se nalazi pored utrinske tržnice u Zagrebu. Slatkasto, slano, milina.


Nedavno smo jeli i kombinaciju svježeg sira i buče (a nije bučnica) na zagrebačkoj tržnici Kvatrić. To nam je trenutno na tom kiosku koji teško zaobilazimo najdraži okus.


Malo tko ne zna za burek na Dolcu


Burek na Dolcu, onaj na pola stepenica s istočne strane, kultno je mjesto za sve ljubitelje dobrog bureka. Tamo je od 1987. godine, a prva lokacija proizvodno-ugostiteljskog obrta "Burek" bila je na Autobusnom kolodvoru.

 

burek-sa-secerom-dolac-zagreb2


Mnogi od vas pisali su nam o ovom mjestu


"Nikada u životu nisam jela bolji burek, a prvi sam pojela još kada sam bila u srednjoj školi... To je jednostavno najfiniji burek u gradu, burek s tradicijom. Želim im još puno godina rada i vidimo se, sretno i dalje."


"Ma nikakvi ćevapi, pizza i slično ne mogu zamijeniti taj burek. Bila neki dan na Dolcu, i naravno da sam pojela najbolji burek u gradu."


"Prefin, uvijek me podsjeti na djetinjstvo kada sam išla s tatom."


Šta još pišu Zagrepčani oduševljeni (slatkim) burekom čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!