LIJEPA PRIČA U TRULOJ DRŽAVI

Zmajevi gaze, ali praznih džepova! Gdje se 'izgubio' obećani novac Vijeća ministara BiH? Zaglavio u procedurama!

Sport05.09.22, 20:51h

Zmajevi gaze, ali praznih džepova! Gdje se 'izgubio' obećani novac Vijeća ministara BiH? Zaglavio u procedurama!
Region je oduševljen igrom i pobjedom našeg tima. Mediji bruje o senzaciji u Kelnu, pišu se hvalospjevi na račun bh. košarkaša. Kako reče u svom naslovu jedan od portala - Musa je „odrao“ NBA zvijezdu Luku Dončića, koji se u ovom meču nije vidio. Šteta što novac kvari svaku lijepu priču, pa i ovu...

 

 


Još traje sumiranje utisaka nakon pobjede naše košarkaške reprezentacije protiv aktuelnog evropskog prvaka Slovenije. Bosanski Zmajevi su nadigrali favorizovane Zmajčeke i oduševili naciju.


Ali, što je najvažnije, došli su na korak do plasmana u narednu rundu Eurobasketa. Ipak, novca i dalje nema. Čak ni onog obećanog. Izgubljen u procedurama... Priču donosi Federalna.ba.


Zašto smo u sportu gotovo redovno bolji protiv jačih protivnika ostat će vječita enigma, ali je tako. Uvijek se navode ponos, inat, hrabrost. Sve to imamo, ali imamo i košarkašku reprezentaciju koja zna da igra. Taj kvalitet i snagu timske igre na svojoj koži osjetili su i aktuelni evropski prvaci. Sve i da su Slovenci olako ušli u duel sa Zmajevima i podcijenili ih, činjenica je da su ih izabranici Adisa Bećiragića nadigrali na terenu.


Region je oduševljen igrom i pobjedom našeg tima. Mediji bruje o senzaciji u Kelnu, pišu se hvalospjevi na račun bh. košarkaša. Kako reče u svom naslovu jedan od portala - Musa je „odrao“ NBA zvijezdu Luku Dončića, koji se u ovom meču nije vidio.


Šteta što novac kvari svaku lijepu priču, pa i ovu, ali nezaobilazno je podsjetiti kako se naši sportisti i reprezentacije redovno muče kada su u pitanju pripreme i odlazak na velika takmičenja. Finansijske muke nisu zaobišle ni Košarkaški savez, koji i dalje očekuje uplatu od 200.000 KM obećanih od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.


Prvi čovjek Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija kaže: novac je osiguran, ali čeka se na potpisivanje sporazuma. Niko nije, kaže Tegeltija, postavio uslove, kao ni rokove za plaćanje.


- Nismo platili jer postoje jasne procedure da se uplati novac. Potrebno je potpisati sporazum između Košarkaškog saveza i Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara, a niko nema ovlašten u Košarkaškom savezu da potpiše taj sporazum. Bit će spremni da potpišu nakon 6. septembra”, rekao je Tegeltija.


Gotovo isto su nam rekli i iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. U kratkom telefonskom razgovoru poručuju: procedure su u toku, a ugovori će biti potpisani kada se Zmajevi vrate sa prvenstva. Kako su otišli i s kojim novcem igru nastavljaju niko ne pita, ali samo rijetki ne svojataju njihove uspjehe.


I pored ovih vječitih problema kojima se ne nazire sistematsko rješenje, zemlja Mirze Delibašića, evropskog prvaka Bosne, zemlja Lane Pudar, uvijek će imati sportiste koji će kvalitetom, ali i iz inata postizati velike uspjehe.

 

(FTV/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!