KORAK KA ENERGETSKOJ NEOVISNOSTI

Džindić obišao Operator-Terminale u Bihaću: 'Ispunjavamo obećanje, nastavljamo sa snažnim investicijama u terminale FBiH'

Biznis Klub02.09.22, 11:25h

Džindić obišao Operator-Terminale u Bihaću: 'Ispunjavamo obećanje, nastavljamo sa snažnim investicijama u terminale FBiH'
Investicionim ciklusom od preko 100 miliona konvertibilnih maraka prvi puta ćemo nakon ratnih desavanja imati funkcionalne naftne terminale na području cijele FBiH

 

 


Ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić danas je sa svojim timom posjetio Operator Terminali Federacije BiH u Bihaću gdje ga je dočekao predsjednik Uprave OTF-a Hermedin Zornić.


- Izuzetno sam zadovoljan što mogu najaviti nastavak snažnih investicija u terminale FBiH najavljene još prije energetske krize. Nakon rekonstrukcije i puštanja u rad terminala u Živinicama, te početka rekonstrukcije terminala u Sarajevu, danas možemo najaviti da će do kraja godine početi radovi na rekonstrukciji naftnih terminala u Bihaću, a počele su pripreme i za rekonstrukciju terminala u Mostaru - izjavio je Džindić.

 

dzindic-terminali-bihac2


- Naša vizija je da moramo biti energetski nezavisni, a što smo najavili prije četiri godine polako se ostvaruje i u narednom periodu ćemo okončati investicioni ciklus i imaćemo funkcionalne naftne terminale u velikim centrima u četiri kantona - dadao je.


Nakon završetka ciklusa investiranja Federacija BiH će imati više od 220 miliona litara naftnih derivata rezervi čime ce zadovoljiti sve direktive i upute evropskih institucija.


Investicionim ciklusom od preko 100 miliona konvertibilnih maraka prvi puta ćemo nakon ratnih desavanja imati funkcionalne naftne terminale na području cijele FBiH.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!