RASTE MU POPULARNOST I KOD NAS

Odigrano 5. Juniorsko prvenstvo BiH u golfu: Sarajevski juniori postigli odlične rezultate

Sport31.08.22, 10:39h

Odigrano 5. Juniorsko prvenstvo BiH u golfu: Sarajevski juniori postigli odlične rezultate
Rotacija organizatora prvenstva je odličan potez Golf Saveza, kako bi se golf širio na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine

 

 


Na terenu Forest Creek u Zavidovićima odigrano je 5. Juniorsko prvenstvo BiH u golfu. Prvenstvo je ispraćeno u odličnoj organizaciji, a najbitnije i u fer i dobroj igri.


Sarajevski juniori su postigli odlične rezultate, što se moglo vidjeti kroz trenažni proces pod palicom trenera Albina Pelaka i Nadana Šarana.


Golf nije još popularan kod najmlađih u Bosni i Hercegovini, ali polako se mladi interesuju kao i njihovi roditelji, što je nova šansa za njegov dalji razvoj. Stoga su prvenstva i takmičenja za najmlađe veoma važna za budućnost golfa u BiH.


Rotacija organizatora prvenstva je odličan potez Golf Saveza, kako bi se golf širio na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.


Prvo mjesto u kategoriji do 18 godina zauzeo je Kan Bizovic, dok je u uzrastu do 14 godina najbolji rezultat postigao Anur Selmanagić.

 

Juniorska prvakinja je Erna Šabanović iz Golf kluba Krivaja.


Vrijedi istaći i da je Dal Smajić osvojio drugo mjesto, a u kategoriji juniorki drugo mjesto je zauzela Sarah Tataragić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!